Phoenicopterus chilensis Chilensk flamingo

Af Sonja Grinfeld

Geografisk rækkevidde

Phoenicopterus chilensis, almindeligvis kendt som den chilenske flamingo, findes i tempererede Sydamerika fra det centrale Peru gennem Andesbjergene og Uruguay til Tierra del Fuego.(Austin, 1961; Perrins og Harrison, 1979)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Chilenske flamingoer lever i mudrede, lave basiske og brakede søer. De lever i varme og tropiske omgivelser og spænder fra havets overflade langs kysten til store højder op til 4.500 meter i Andesbjergene. Fordi vandet og de omkringliggende jordarter i de områder, de lever, er basiske (ph op til 10,5), er det meste af lokalområdet ufrugtbart af vegetation og ørkenlignende.(Austin, 1961; Campbell og Lack, 1985; Perrins og Harrison, 1979; Perrins og Middleton, 1985)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • jordbaseret
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • bjerge
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • brakvand
  • Andre habitatfunktioner
  • flodmunding
  • Rækkevidde
    0 til 4.500 m
    0,00 til ft

Fysisk beskrivelse

Voksne chilenske flamingoer har, som alle flamingoer, små hoveder, lange halse i forhold til deres kroppe, bare ansigter, lineære næsebor, lysegule iriser, lange ben og tre forreste tæer, der hjælper med at støtte dem i mudder. Deres lange hals er ikke et resultat af en multiplikation af ryghvirvlerne, da de kun har 19 livmoderhvirvler, men snarere til forlængelsen af ​​rygsøjlens knogler. Regningen med chilenske flamingoer består af to hovedfarver: terminalhalvdelen er sort og resten er hvid. De voksne har regninger specialiseret til filterfodring; sedderne er bøjet i midten, bananformede, med en lille, låglignende øvre underkæbe og en stor, gennemgående underkæbe. Lameller, kamlignende filtreringsstrukturer, linje begge kæber, og tungen er tyk og kødfuld. Synes godt om større flamingoer , den øvre mandibel af chilenske flamingoer er “lavvandet” og kun delvist dækket af lameller.(Austin, 1961; Flegg, 1986; Houston Zoo, 2006; National Geographic Society, 1983; Pearson, 1936; Perrins og Harrison, 1979; Perrins og Middleton, 1985; Sibley, 2000; Soothill og Soothill, 1982; The Great Plains Zoo & Delbridge Museum, 2005; Thomson, 1964; Wilson, 1829)



Som alle voksne flamingoer har chilenske flamingoer lyserød fjerdragt, men fjerdragten er for det meste hvidlig med en svag lyserød nuance. Ud over den lyserøde fjerdragt har de sorte primære og sekundære vingefjeder foret med lys crimson langs kanten. Ved udklækning har kyllingerne tykke, lysegrå ned, lige, lyserøde næser og hævede, lyserøde ben, der bliver sorte inden for en uge. Ældre unge har grå fjerdragt med brune og lyserøde markeringer og sorte eller grå ben og regninger. Først efter 2 til 3 år mister nyfødte deres grå fjer og får den voksne lyserøde og crimson fjerdragt.(Houston Zoo, 2006; Sibley, 2000; Soothill and Soothill, 1982)

Chilenske flamingoer har et vingefang på 127 til 153 cm, vejer mellem 2,5 og 3,5 kg og er 79 til 145 cm høje. Flamingoer smelter en gang hver avlscyklus, og det eneste skelne træk mellem mænd og kvinder er, at mænd er lidt større. Chilenske flamingoer er generelt kortere end større flamingoer . Alle flamingoer mangler fjer på den nederste del af skinnebenet (over hælen), og deres ben er let bøjede. Imidlertid er det kun chilenske flamingoer, der har grøngrå til lyseblå ben med dybe lyserøde led og tæer. Benene er relativt kortere sammenlignet med andre flamingoer. I øjeblikket er der ikke fundet nogen oplysninger om metabolisk hastighed for chilenske flamingoer.(Cruickshank og Cruickshank, 1958; Houston Zoo, 2006; National Geographic Society, 1983; Perrins og Middleton, 1985; Thomson, 1964)



  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Område masse
    2500 til 3500 g
    88,11 til 123,35 oz
  • Rækkevidde
    79 til 145 cm
    31.10 til 57.09 in
  • Range vingespændvidde
    127 til 153 cm
    50,00 til 60,24 tommer

Reproduktion

Alle flamingoer er monogame, og parring forekommer i store grupper, der kræves mindst 15 til 18 individer for en vellykket avl. Parring blandt chilenske flamingoer forekommer normalt i vandet i højlandet i det centrale og sydlige Peru, Chile (Tarpace til Magalan), Bolivia, Paraguay og Brasilien. I Argentina yngler de i bjergene. Deres ritualiserede udstillinger initieres ofte af mænd, og deres forestillinger er mere intense og langvarige end kvinder. De relativt iøjnefaldende forestillinger svarer til daglig præning og strækning. Hovedforskellen er, at præningen under parring udføres mere stift. Disse displays er smitsomme blandt gruppemedlemmer og udføres i typiske sekvenser. For eksempel efterfølges en hovedflagging af vingehilsen, det er når en fugl spreder sine vinger til siden og folder dem igen. Den generelle effekt er et blink af sort i et lyserødt felt. Disse skærme kan forekomme måneder før og efter indlejring.(Perrins og Harrison, 1979; Perrins og Middleton, 1985; Soothill og Soothill, 1982; The Great Plains Zoo & Delbridge Museum, 2005)

Derudover blev det fundet i zoologiske populationer, at god fjerfarve er vigtig for parring. Chilenske flamingoer parrer sig ikke med succes, hvis de ikke har nok carotenoider, der indeholder vitamin A-baserede pigmenter, i deres kost for at gøre deres fjer til den rigtige lyserøde nuance. Hvis deres diæt mangler carotenoider, bliver deres fjerdragt hvid eller næsten hvid i farve.(Austin, 1961; BirdLife International og IUCN, 2006; Cruickshank og Cruickshank, 1958; Houston Zoo, 2006)

  • Parringssystem
  • monogame

Chilenske flamingoer reden i store kolonier, der normalt kræver mellem 15 og 18 fugle for vellykket avl. I lighed med andre flamingoer synkroniseres reden og bestemmes sandsynligvis af den mængde mad, der er til rådighed for den æglæggende hun og kyllingerne. Både hanner og hunner bygger en kegleformet redenhøje ud af mudder og sten. Når kvinden har lagt det hvide æg, svarende i størrelse til et gåseæg, inkuberer både hanen og kvinden det i omkring 26 til 31 dage. Koblingsstørrelse er normalt et æg; mindre end 1% af flamingoer har en koblingsstørrelse på to. Efter at kyllingen er klækket, forbliver den i reden de første par dage, i løbet af hvilken tid den sluger dækket af sit æg. De unge er ptilopaeidiske; de er tykke ned, når de klækkes. Fordi de er ptilopaediske, klassificeres de også som precocial fugle, selvom de er afhængige af deres forældre til fodring i de første par uger efter klækning.(Flegg, 1986; Perrins og Harrison, 1979; Perrins og Middleton, 1985; The Great Plains Zoo & Delbridge Museum, 2005; Wilson, 1829)



Efter 5 til 8 dage flytter de unge ind i store vuggestuer, der består af op til 30.000 fugle. Efter 7 til 10 dage begynder de unge at vise typiske fodringsbevægelser i vand og kan løbe hurtigt, men forældrene fodrer stadig kyllingen og genkender deres afkom fra andre kyllinger i vuggestuen ved individuelle opkald. Forældrenes fodring fortsætter indtil flyvende, hvilket sker 65 til 70 dage efter klækning. På dette tidspunkt bliver kyllingens regning tilsluttet som den voksnes, hvilket gør kyllingen i stand til uafhængig fodring. Omkring dette tidspunkt bliver de unge flamingoer også i stand til at flyve. I løbet af en periode på to til tre år erstatter den nybegyndere gradvis sin grå fjerdragt med svagt lyserød fjerdragt. På dette tidspunkt er afkomene i stand til at opdrætte. Dog chilenske flamingoer parrer sig normalt ikke, før de er 6 år gamle.(Cruickshank og Cruickshank, 1958; Houston Zoo, 2006; Perrins og Harrison, 1979; Perrins og Middleton, 1985; Thomson, 1964; Wilson, 1829)


vandfuglene hører til den taksonomiske orden

Opdræt finder sted året rundt, selvom chilenske flamingoer normalt bygger redehøje i det sene forår. Nogle chilenske flamingoer yngler en gang årligt, selvom de kan opdrætte to gange om året. Parring er imidlertid uregelmæssig, fordi den hovedsageligt afhænger af nedbør og mængden af ​​tilgængelig mad. Som et resultat opdrætter chilenske flamingoer i nogle år ikke. For eksempel fandt forskere i Mar Chiquita, Argentina, at de kun opdrættede ni gange i løbet af en 26-årig periode.(BirdLife International og IUCN, 2006; Houston Zoo, 2006; Perrins og Middleton, 1985; The Great Plains Zoo & Delbridge Museum, 2005)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Chilenske flamingoer kan opdrætte en til to gange om året afhængigt af madtilgængeligheden.
  • Parringssæson
    Chilensk flamingoopdræt kan forekomme når som helst på året, men finder normalt sted i det sene forår.
  • Områdeæg pr. Sæson
    1 til 2
  • Gennemsnitlige æg pr. Sæson
    en
  • Rækkevidde til ruge
    28 til 32 dage
  • Gennemsnitlig tid til ruge
    29 dage
  • Range flyvende alder
    65 til 70 dage
  • Gennemsnitlig flydende alder
    67 dage
  • Rækkevidde til uafhængighed
    65 til 70 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    67 dage
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    6 år
  • Gennemsnitlig alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mand)
    6 år

Når chilenske flamingoer finder en ægtefælle, bygger de begge en redehøje lavet af mudder og sten. Den kegleformede redehøj er generelt 15 til 18 tommer høj, så kyllingen er beskyttet mod både oversvømmelse og overdreven varme på jordoverfladen. Diameteren ved basen er 15 til 30 tommer, og toppen, som er udhulet for ægget, er ca. 12 tommer i diameter. Redehøje er anbragt med to halslængder fra hinanden. Begge køn opfanger blødt mudder og sten inden for rækkevidde og placerer dem under deres kroppe for at danne en cirkulær bunke. Reden er bygget ved hjælp af regningen til at trække mudder mod fødderne. Ægget inkuberes og beskyttes voldsomt af begge køn.(Austin, 1961; Houston Zoo, 2006; Perrins og Harrison, 1979; Perrins og Middleton, 1985)

Når kyllingen klækkes, har begge køn et hormon kaldet prolactin, der forårsager dannelsen af ​​'mælk' i afgrødekirtlen. Mælk produceres først, før afgrøden er renset for mad. Afgrødemælk er 8 til 9% protein, 15% fedt og har næsten ingen kulhydrater. En procent af mælken består af røde blodlegemer. Derudover er canthoaxanthin, et pigment, der er ansvarlig for den lyserøde farve i voksen fjerdragt, til stede i mælken og giver mælken en lys rød farve. Canthaxanthin opbevares i leveren og bruges ikke i dun eller ungfjerdragt. Over tid falder koncentrationen af ​​canthoaxnthin i afgrødemælk, og som et resultat bliver farven på afgrødemælken gradvist en lys stråfarve.(Perrins og Middleton, 1985)

Efter at en ung fugl forlader sin rede, slutter den sig til andre unge flamingoer i de store vuggestuer. Forældrene fortsætter med at fodre deres unger, indtil de unge nyfødte er i stand til at flyve og har et bøjet næb, hvilket normalt er 65 til 70 dage efter, at ægget er klækket. Efter denne tid er de unge i stand til at få tilstrækkelig mad alene.(Austin, 1961; Houston Zoo, 2006; Perrins og Harrison, 1979; Perrins og Middleton, 1985)

  • Forældrenes investering
  • precocial
  • præ-befrugtning
    • klargøring
    • beskytter
      • kvinde
  • præ-klækning / fødsel
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • fravænning / flydende
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • præ-uafhængighed
    • klargøring
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • tilknytning til forældre efter uafhængighed

Levetid / levetid

Det er ikke usædvanligt at finde 50-årige chilenske flamingoer i naturen. I fangenskab har de fleste en gennemsnitlig levetid omkring 40 år. Den ældste flamingo i fangenskab levede i omkring 44 år. Der er ikke fundet meget information om levetiden for vilde og fangede chilenske flamingoer.(Houston Zoo, 2006; Houston Zoo, 2006; Perrins og Harrison, 1979)

  • Rækkevidde
    Status: fangenskab
    44 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    50 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    40 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    36,7 år
    Alder

Opførsel

Chilenske flamingoer er gregarious, sociale fugle, der fodrer og reden sammen i flokke, der spænder fra nogle få individer til titusinder. De kan flyve og svømme godt. Migrerende grupper flyver i nøgler (V-formation) med deres lange hals og fødder lige ud. De kommunikerer under flyvning med høje, gåseagtige opkald, som er vigtige for at holde flokken sammen. De står på det ene ben for at bevare kropsvarmen, trækker det andet ben tæt på kroppen og holder hovedet under en vinge. De er daglige, og ligesom andre flamingoer bruger chilenske flamingoer omkring 15 til 30% af deres tid på at forberede sig. Preening er vigtigt for alle fugle at holde fjer vandtætte og i flyvende rækkefølge. Derudover står flamingoer over for vinden, når de hviler, for at forhindre vinden og regnen i at trænge ind i deres fjer. Om dagen kan flamingoer findes på grænserne til søer og floder, og om natten kan de findes i langt græs.(Austin, 1961; Freethy, 1982; Houston Zoo, 2006; Perrins og Harrison, 1979; The Great Plains Zoo & Delbridge Museum, 2005; Wilson, 1829)


fyrreskov træfrø

  • Nøgleadfærd
  • terricolous
  • fluer
  • dagligt
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social
  • koloniale

Hjem rækkevidde

I øjeblikket er der ikke fundet nogen oplysninger om størrelsen af ​​hjemmearealet for denne art.

Kommunikation og opfattelse

Under flyvningen kommunikerer chilenske flamingoer med hinanden ved højt tud, grynt eller hyl, der ligner gæs, men dybere. Under fodring kommunikerer de med lave, samtale, gåslignende pladder. Potentielle venner kommunikerer ved at udføre overdreven daglig præning og strækning. Forældre lokaliserer deres unger i vuggestuen ved at genkende deres afkomes individuelle kald. Som andre flamingoer har chilenske flamingoer en god sans for hørelse, men de har en dårlig lugtesans. Ingen oplysninger blev fundet om sociale hierarkier i chilenske flamingoer.(Campbell og Lack, 1985; Perrins og Middleton, 1985; Sibley, 2000)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Alle flamingoer spiser ved at feje hovedet side om side tæt på vandoverfladen for at få mad. Spalterne på den øverste næb og de kamlignende strukturer, der beklæder næbben, kaldet lameller, bruges til at filtrere organismer ud fra vandet og mudderet. Regningen vendes på hovedet i vandet. Vandet og algerne pumpes ind af en stempellignende tunge, og derefter uddriver tungen vandet og fanger algerne og planteplanktonet i lamellerne. Denne handling sker cirka tre eller fire gange i sekundet. Chilenske flamingoer, som andre flamingoer , fodres hovedsageligt med hvirvelløse dyr, der lever i bundslammet. Disse hvirvelløse dyr inkluderer saltlagefluer ( Ephydra ), rejer ( Artemia ) og bløddyr ( Cerithium ). Imidlertid indeholder deres diæt også nogle blågrønne alger, kiselalger, protozoer, vandplanter, frø, insektlarver, små orme og enhver anden organisme, der findes i alkalisk vand. Chilenske flamingoer fodrer på lavt vand nær kysten eller på mudderbanker og får undertiden mad ved at svømme eller opad som ænder. Deres tunge er meget stor og forhindrer dem i at sluge store stykker mad. De kan spise 10% af deres vægt i små partikler hver dag.(Austin, 1961; Flegg, 1986; Houston Zoo, 2006; Perrins og Harrison, 1979; Perrins og Middleton, 1985; The Great Plains Zoo & Delbridge Museum, 2005)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • spiser leddyr, der ikke er insekter
    • bløddyr
  • Dyrefoder
  • insekter
  • bløddyr
  • orme i vandet eller havet
  • akvatiske krebsdyr
  • andre marine hvirvelløse dyr
  • zooplankton
  • Plantefødevarer
  • alger
  • fytoplankton
  • Fodringsadfærd
  • filterindføring

Predation

Chilenske flamingoer lever i nærheden af ​​alkalisk vand, hvor få store organismer findes. De har fundet en niche, hvor de ikke ofte udsættes for rovdyr. De vigtigste rovdyr fra chilenske flamingoer er mennesker, der ville dræbe flamingoer for deres fjerdragt, mad eller for sport. I øjeblikket er jagt ikke så praktiseret nok til at sætte arten på den truede liste, men disse flamingoer mister deres levested på grund af menneskelige aktiviteter. I fattige områder betragtes deres tunger som mad.(Austin, 1961; Houston Zoo, 2006; Perrins og Middleton, 1985)

Økosystemroller

Chilenske flamingoer er normalt øverst i fødekæden i de alkaliske akvatiske systemer, de lever i. De spiser hvirvelløse dyr og nogle alger. De konkurrerer med fisk om den samme mad.(Austin, 1961; The Great Plains Zoo & Delbridge Museum, 2005)


reproduktion af hvide tailed hjorte

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Mennesker dræber chilenske flamingoer for fjerdragt, mad og for sport. Nogle andinske minearbejdere betragter den chilenske flamingo som en kur mod tuberkulose. De vigtigste fordele, som chilenske flamingoer giver mennesker, er dog, at de er et vidunderligt syn at se. Chilenske flamingoer hjælper også med at regulere hvirvelløse populationer i alkaliske søer.(Houston Zoo, 2006; Perrins og Middleton, 1985)

  • Positive virkninger
  • mad
  • økoturisme
  • kilde til medicin eller medicin
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: negativ

Der er ingen kendte bivirkninger afP.chilensispå mennesker.(Austin, 1961; Perrins og Harrison, 1979; Perrins og Middleton, 1985)

Bevaringsstatus

Vilde chilenske flamingoer klassificeres som sårbare på grund af ulovlig ægopsamling og tab af levesteder som følge af menneskelig aktivitet, såsom minedrift, turisme og jagt.(Houston Zoo, 2006)

Andre kommentarer

En kilde siger, at den ældste kendte fossil fra en primitiv flamingo kan dateres tilbage til omkring 10 millioner år siden, mens en anden nyere kilde sagde, at flamingoer udviklede sig fra en gruppe, der eksisterede for 30 millioner siden, før mange andre fugleordrer havde udviklet sig. Det er generelt aftalt, at flamingoer forgrenede sig til deres nuværende form i tertiærperioden.Scaniornis, der findes i det øvre kridttræ i Sverige, betragtes som en primitiv flamingo. Som det fremgår af de fossile optegnelser, var flamingoer ikke altid begrænset til isolerede lommer i troperne. De var engang udbredt i Europa, Nordamerika og Australasien.(Freethy, 1982; Perrins og Middleton, 1985)

Chilenske flamingoer har været svære at klassificere. De klassificeres undertiden som en underordning af storke (Ciconiiformes), men deres æggehvide proteiner ligner hejrer (Ardeidae). Baseret på opførsel og fjerlus ligner de mest vandfugle (Aneriformes), men de har også lighed med vadefugle (Charadriiformes) og ænder på grund af deres svømmefødder. På grund af deres lighed med gæs blev flamingoer engang kaldt Kaj-i-surkh, hvilket betyder 'Røde gæs'(Austin, 1961; Pearson, 1936; Perrins og Middleton, 1985; Wilson, 1829)

Chilenske flamingoer plejede at blive klassificeret som en underart af større flamingoer ( Phoenicopterus ruber ), men baseret på deres mindre størrelse, lysere fjerfarve og adfærdsmæssige forskelle blev de senere klassificeret som en separat art. Derudover placerer nogle referencer chilenske flamingoer som en underart af andinske flamingoer ( Phoenicoparrus andinus ).(Perrins og Harrison, 1979; Soothill and Soothill, 1982)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Sonja Grinfeld (forfatter), Kalamazoo College, Ann Fraser (redaktør, instruktør), Kalamazoo College.

Populære Dyr

Læs om Pantherophis guttatus (Rød majsslange) på Animal Agents

Læs om Equus kiang (kiang) om dyreformidlere

Læs om Dendrobatidae (Poison-dart Frogs, Dart-gift Frogs, Dendrobatid Frogs, Dendrobatids, Poison Frogs) på Animal Agents

Læs om Tapera naevia (stribet gøg) på Animal Agents

Læs om Solenostomus paradoxus (kortfisket pipefisk) på Animal Agents

Læs om Caprimulgus vociferus (pisk-fattig-vilje) om dyreagenterne