Seiurus aurocapillaovenbird

Af Jacob Foster

Geografisk rækkevidde

Seiurus aurocapillayngler i store dele af det østlige USA og Canada. Langs østkysten,S. aurocapillaspænder fra det sydøstlige Newfoundland i Canada til det nordlige North Carolina. I Canada kan den findes så langt vest som det centrale og nordlige Alberta og så langt nord som James Bay i de østlige og sydlige nordvestlige territorier i vest. I USA,S. aurocapillastrækker sig vest til det centrale Minnesota ned til det vestlige Arkansas og strækker sig nogle steder vest til det centrale Montana og Colorado.Seiurus aurocapillavintre i Mexico, Mellemamerika og Caribien, selvom de ved nogle lejligheder vil overvintre i det sydøstlige USA vest til Texas. (Dunn & Garrett, 1997; National Geographic, 1999)


spøgelse krabbe videnskabeligt navn

  • Biogeografiske regioner
  • nearctic
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Seiurus aurocapillafindes i moden løvfældende eller blandet løvskov med lille underskov og lejlighedsvis fyrreskove. Avlsmiljøer er relativt tørre højland eller skråninger, skønt de er blevet bemærket at yngle i bundskove og sumpede områder. En overflod af blade strøelse på skovbunden er afgørende for foder og reden bygning.Seiurus aurocapillakræver relativt store sammenhængende skovområder til avl. (Ehrlich, Dobkin, & Wheye, 1988; Dunn & Garrett, 1997)



  • Terrestriske biomer
  • Skov

Fysisk beskrivelse

Seiurus aurocapillaer en stor, thrushlike sanger, der er ca. 5 - 15 tommer (14 - 15 cm) lang og har en masse på ca. 21 gram. Det er oliven til olivengråt over og hvidt nedenunder med fed sort plet på undersiden justeret i rækker. VoksenS. aurocapillahar en fed hvid øjenring, tynd sortlig malar stribe og sortlig lateral krone striber, der grænser op til en kedelig orange central krone stribe. Øjet afS. aurocapillaer stor og trøsteagtig, og benene er lyserøde, kraftige og lange. Hanner og kvinder har lignende fjerdragt. UmodenS. aurocapillaer mindre farvestrålende, ofte med bredere striber i olivenkroner. (Dunn & Garrett, 1997; Van Horn & Donovan, 1994)

  • Andre fysiske træk
  • endoterm
  • bilateral symmetri
  • Gennemsnitlig masse
    21 g
    0,74 oz

Reproduktion

Seiurus aurocapillaalmindeligvis yngler i modne løvfældende eller blandede løv-nåletræer med lidt underskov, men vil lejlighedsvis yngle i fyrreskove.Seiurus aurocapillakræver relativt store sammenhængende skovarealer til avl. HanenS. aurocapillaviser over og nær kvinden; ofte forfølger hanen kvinden i en vild hoffeflyvning og synger hele flyvningen. Hannen stiger 3--21 meter over trætoppens niveau og svæver og flagrer med spredte vinger og hale, mens han synger. Reden afS. aurocapillaer bygget i det åbne, på bladdækket gulv i løvskov eller lige over jorden i en klump af lave planter eller buske. Ofte placeres reden ved siden af ​​en åbning i skoven. Reden er formet som en hollandsk ovn og er kilden til det almindelige navn 'ovenfugl'. Det er bygget af tørret græs, blade, mos, andet vegetativt stof og hår. Reden er godt kamufleret med blade, grene og andet affald placeret på taget. Indgangen er en lille spalte på siden af ​​reden. Æg er hvide med brune og grå markeringer og ca. 2 cm lange.Seiurus aurocapillahar lejlighedsvis to yngler, og endda tre, når granknopper er rigelige. Kvinder inkuberer æg og skylles kun, når de nærmer sig tæt og derefter udfører en distraktionsvisning. (Ehrlich, Dobkin, & Wheye, 1988; Dunn & Garrett, 1997; Zach & Falls, 1975)

  • Nøgle reproduktive funktioner
  • iteroparøs
  • gonokorisk / gonokoristisk / dioecious (køn adskilt)
  • seksuel
  • oviparøs

Levetid / levetid

Opførsel

Seiurus aurocapillagår normalt (snarere end at hoppe eller flyve) alene på skovbunden blandt bladkuldene og vifter ofte med halen og vipper hovedet, mens han går. Det skylles ofte ikke, når man nærmer sig det, men forbliver stille på skovbunden. Når den er ophidset, hæver den sit kam en smule og viser den orange farve på mediankronen. Når den skylles, flyver den normalt opad til en gren.Seiurus aurocapillahøres langt oftere end set; dens sang er en højlydt, ringende, tydelig lærer, lærer, læreropkald. Sangen leveres fra en aborre op til 30 meter over jorden og lejlighedsvis fra jorden. HanS. aurocapillabruger sang til at afgrænse territorier, mens kvinder sjældent synger. Territoriumstørrelse aftager, når byttetætheden øges. I ynglesæsonenS. aurocapillaer generelt monogam, skønt der er dokumenteret flere venner. Det vintrer i det sydøstlige USA og Neotropics. (Ehrlich, Dobkin, & Wheye, 1988; Dunn & Garrett, 1997; Smith & Shugart, 1987; Van Horn & Donovan, 1994)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig

Kommunikation og opfattelse

  • Opfattelseskanaler
  • visuel
  • taktil
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Seiurus aurocapillaspiser insekter, edderkopper, snegle og orme, primært mens han går på gulvet i løvfældende blandet løvtræskov blandt bladkuld og faldne træstammer. Ved granudbrud,S. aurocapillavil fodre i træer. Frø og anden vegetation udgør nogle gange en del af dens efterårs- og vinterdiæt.Seiurus aurocapillavil søge efter mad baseret på byttefordeling. Det vil lære, hvor der er områder med høj byttedensitet og gentagne gange besøge disse steder. (Ehrlich, Dobkin, & Wheye, 1988; Dunn & Garrett, 1997; Van Horn & Donovan, 1994)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Seiurus aurocapillaer godt undersøgt af forskere i Nordamerika, delvis på grund af dets behov for store modne skovområder. Fuglekiggere vil rejse til landdistrikter med store skovområder for at observereS. aurocapilla. (Dunn & Garrett, 1997)

Bevaringsstatus

På grund af dets behov for store sammenhængende skovområder,S. aurocapillaer følsom over for skovfragmentering af dets ynglende levesteder og overvintringsområder. På ynglepladser mindskede fragmentering af skov egnede ynglesteder og øger cowbird-parasitisme, hvortilS. aurocapillaer meget modtagelig. Tårne, vinduer og andre menneskelige strukturer tager en stor vejafgift på at migrereS. aurocapilla. (Ehrlich, Dobkin, & Wheye, 1988; Dunn & Garrett, 1997; Link & Hahn, 1996)



Andre kommentarer

Flere underarter afSeiurus aurocapillaer generelt anerkendte, hvilket afspejler mindre variationer i farven på overdelene. Disse underarter er dog kontroversielle. Underarterne S. a. furvior , fundet i Newfoundland, og S. a. cinereus , der findes i den vestlige del af sortimentet, er generelt anerkendt. Myndigheder anerkender ikke ofte underarterne S. a. canivirens , fundet i det sydlige Appalachia. (Dunn & Garrett, 1997)

Bidragydere

Jacob Foster (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Terry Root (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.

Populære Dyr

Læs om Eschrichtiidae (gråhval) på Animal Agents

Læs om Marmosops incanus (grå slank mus opossum) på Animal Agents

Læs om Neophron percnopterus (egyptisk grib) om dyreformidlerne

Læs om Sphyrna mokarran (Great Hammerhead) på Animal Agents

Læs om Lepisosteus platostomus (Shortnose gar) på Animal Agents

Læs om Perca flavescens (amerikansk aborre) på Animal Agents